Cuatro recomendaciones antes de saltar de la cama a primera hora de la mañana y no perder el Norte el resto del día.
miércoles, 12 de diciembre de 2012
viernes, 28 de septiembre de 2012
Estuche-petaca ribeteado en piel 1 pieza
Estuche de petaca ribeteado en piel de una pieza.
Este tipo de estuche se utiliza sólo para aquellos libros que ya esten encuadernados, bien sea para protegerlos o para individualizarlos.
martes, 11 de septiembre de 2012
lunes, 10 de septiembre de 2012
miércoles, 27 de junio de 2012
Tripas y guardas
Tripas preparadas para tapa suelta con sus respectivas guardas florentinas y telas japonesas que servirán para el acabado de las tapas.
jueves, 21 de junio de 2012
viernes, 25 de mayo de 2012
jueves, 3 de mayo de 2012
GRAVAdures més art i Just kids
El col·lectiu Gravadures més art us convidan a la inauguració de l'exposició col·lectiva d'obra gràfica "GRAVAdures més art" que es farà avui djous dijous 3 de maig a les 19h a l'espai de Lafutura. C/Roser 60, Poble Sec, 08004.
Dintre del targetó hi ha la informació de l'exposició (que finalment s'amplia fins el 27 de maig), i de l'activitat relacionada "Apropa't al gravat", un taller d'iniciació a la monotipia i l'estampació que oferiran durant dos dissabtes. Per les inscripcions als tallers cal enviar un correu a gravaduresmes@gmail.com.
Però si a més a més voleu gaudir d'un itinerari artístic per altres galeries, avui la Jenny Parratilla inaugura a partir de les 20h. a la Galeria Artevista "Just Kids", com ella diu, un mon de homes dolents, petits robots, boxejadors i petits diables entre altres coses, però millor que us apropeu avui que hi serà ella qui us podrà parlar de tots aquests personatges o no, millor que vosaltres mateixos us deixeu guiar per la vostra imaginació.
miércoles, 25 de abril de 2012
domingo, 15 de abril de 2012
Sant Jordi y Art Libris 2012
A partir del viernes 20 y hasta el lunes 23 de abril se celebrará la tercera edición de ARTS LIBRIS 2012 (Feria del libro de arte y diseño en Barcelona). Lugar: Arts Santa Mònica. La Rambla, 7. Barcelona.
Arts del Llibre LLOTJA os esperan
Horari i preus de la fira:
Divendres 20 d'abril de 17h a 21h (accés gratuït, amb invitació).
Dissabte 21 i diumenge 22 d'abril d'11h a 21h (preu de l'entrada 3€, preu de l'entrada + catàleg 5€)
Dilluns 23 d'abril d'11h a 20h Sant Jordi (accés gratuït).
jueves, 29 de marzo de 2012
lunes, 12 de marzo de 2012
Sombras sombras II
"Huyendo de lo inevitable"
Sombra proyectada y personajes-huella.
Fotografía digital
"Ven, ven, huyamos quietos como el amor"
-Vicente Aleixandre-
martes, 31 de enero de 2012
Sombras sombras I
"Agarrador de cenizas"
Sombra proyectada. Fotografía digital
Avellanet, 2010
"¿Qué sería de nosotros sin el artificio de las sombras?
Una comedia ligera
Eduardo Mendoza
No hay nadie como Jeff Scher a la hora de proyectar sombras en movimiento en su vídeo "The Shadow's Dream". Sensacional
viernes, 20 de enero de 2012
Gyotaku
Gyotaku: capturar l'ànima dels peixos
Un reportatge de Xavier Duran i Alfons Casado
(Victoria Rabal directora del Museu Molí Paperer de Capellades explica en un reportaje en TV3 la técnica del Gyotaku)
El gyotaku és una tècnica japonesa d'il·lustració. A
Mercabarna es du a terme un projecte artístic que la utilitza per
captar la imatge de les varietats que s'hi comercialitzen.
La paraula gyotaku està formada per "gyo", peix, i "taku", fregar. Consisteix a entintar el peix, en aquest cas una orada, amb tinta xinesa. Després de retirar la tinta sobrant, es posa damunt del peix un paper d'alta qualitat. Després es pressiona amb les mans i així es captura el relleu de l'animal. El tipus de paper és essencial i aquest el fabriquen uns mestres paperers de la població d'Aoya.
El gyotaku s'utilitzava al Japó en algunes peixateries per mostar els peixos que tenien a la venda i els seus preus. Les imatges es retiraven a mesura que els peixos es venien. També s'utilitzava per guardar el record de grans captures i ara s'ha popularitzat enrte els pescadors esportius.
La tècnica no és excessivament complicada, tot i que sempre hi ha peixos més difícils que altres.
Victòria Rabal, dir. Museu Molí Paperer Capellades:
"Els peixos que costen més són els que són més arrodonits i sobretot la cara és la part més difícil de fer perquè si es mou una mica el paper queda desvirtuada la fesomia del peix. I els que són més espectaculars sempre són els plans: les bruixes, el gall, el rèmol... I les toynines o així també són difícils perquè en no tenir escates la pell es fa més difícil d'imprimir."
En el seu projecte, Victòria Rabal ha comptat amb l'assessorament de Jordi Lleonart, de l'Institut de Ciències del Mar. Amb les imatges es farà una exposició a Mercabarna i en una galeria, i el catàleg contindrà un preàmbul de Lleonart. Des del punt de vista científic, el gyotaku no pot suplir la il·lustració naturalista, però pot servir com a eina divulgativa.
Jordi Lleonart, biòleg pesquer ICM:
"Pot ser molt útil de cara a la divulgació per donar a conèixer les espècies marines que no es veuen habitualment, és com una fotocòpia. Aleshores, en algunes espècies reflecteix molt bé l'aspecte, la forma, com li deia a la Victòria, l'ànima del peix, no?".
L'exposició i el llibre acostaran al públic les característiques dels peixos. I mostraran, una vegada més, la fructífera relació entre art i ciència.
* (Más información sobre la técnica del Gyotaku)
Suscribirse a:
Entradas (Atom)