Procopia

"Cada año en mis viajes hago alto en Procopia y me alojo en la misma habitación de la misma posada... Estoy seguro de que la primera vez no se veía a nadie... Al cabo de un año eran tres sobre el murete, y al regresar vi seis, sentados en fila, con las manos sobre las rodillas... Cada año, apenas entraba en la habitación levantaba la cortina y contaba algunas caras más... Se asemejan, parecen amables... Pronto vi todo el puente lleno de gentes de cara redonda, en cuclillas porque ya no tenían más lugar para moverse... Finalmente este año, al levantarse la cortina, la ventana sólo encuadra una superficie de caras... El cielo mismo ha desaparecido. Más vale que me aleje de la ventana".

Las ciudades invisibles
Procopia (Fragmentos)
Italo Calvino

viernes, 10 de junio de 2011

Lo gat


"Lo gat"

Obra gràfica. Serigrafia i cosit
2010 

Acudit lleidatà:

En un poblet petit de les comarques de Lleida, un pagés s’acosta a la botigueta del poble, en un dia d’hivern, amb una gelada de tres parells de nassos, i un fred, que te'n podries riure tu, de Sibèria.

- Manel!. Vull que em vengues una bosseta d’estes que son de goma i s'hi posa aigua calenta dintre per escaufar lo llit i tindre los peus calents.

-Collona Ramonet!. Quina mala sort, just aquest matí he venut la
derrera a la Maria dels cal Coixo.

-Cagondéu, Manel, i que foto io ara, amb lo fred que fot per la nit?

-No et preocupes, home. Ja et dixaré lo gat.

-Lo gat?

-Lo meu gat que és grassonet... Tu te'l fots als peus, dins lo llit, i voràs quina calforeta que et done tota la nit. Lo dimarts que vé ja tindré més bosses, i m’el tornes.

-Bueno, bueno, gràcies Manel.

Total que En Ramonet arramba amb lo gat i cap a casa que hi falta gent! L’endemà, ja em tens En Ramonet, amb el gat sota el braç, la cara plena d’esgarrinxades, cap a la botigueta d'En Manel.

-Manel! Vinc a tornar-te lo collons de gat!. Ja te'l pots fotre per lo
cul!. Mira com m’ha deixat, lo malparit!

-Però Ramonet! Qué t’ha passat?? Si és la mar de manso!

-Manso? Càgon lo déu que'l va parir!!! L’embut encara lo va aguantar, però quan li vaig començar a abocar l’aigua calenta...

1 comentario:

  1. La Ecuación funciona, felicidades!

    LO COCO DE LA MAR SÁNCHEZ JORGE + LO CHISTE de LO GAT = SERGRAFIA DE LO GAT

    ResponderEliminar